رویداد مجازی پارادایمی فرایند طراحی معماری به مناسبت هفته پژوهش و فناوری توسط مرکز کارآفرینی و نوآوری برگزار شد.

این نشست با حضور دکتر مهرداد سرهادی عضو هیات علمی دانشکده هنر و معماری دانشگاه خلیج فارس به صورت مجازی برگزار شد.

خلاصه ای از ارائه دکتر سرهادی :
“بررسی مبانی نظری فرآیندِ طراحی معماری از زاویه تغییرات پارادایمی فلسفی نشان دهنده این موضوع است که فرآیند طراحی معماری تحت تاثیر پارادایم های فسلفی دچار تغییرات بنیادینی شده است.

بر این اساس ۴ پارادایم سنت، مدرنیته، پست مدرنیته، و مدرن متاخر را می‌توان تعریف کرد.

بر اساس نقدهای مطرح شده از سوی متفکران پست مدرن نسبت به پارادایم مدرن فرآیند طراحی در پارادایم مدرن متأخر واجد حداقل ۲ ویژگی محوری است.

اول تاکید بیشتری بر موضوع پایداری در ۳ بعد اجتماعی، زیست محیطی و اقتصادی می‌شود.

دوم مشارکت جامع ذینفعان در تصمیم گیری‌های مراحل مختلف فرآیند طراحی به عنوان یک اصل کلیدی مورد توجه قرار می‌گیرد.

بر این اساس فرآیند طراحی دیگر از روندی بالا به پایین پیروی نمی‌کند، بلکه بر مبنای خواست و نیاز ذینفعان کلیدی (با قدرت تاثیرگذاری بیشتر) و ثانویه (با قدرت تاثیرگذاری کمتر) شکل می‌گیرد.”